Autooooo
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Carlijn
26 November 2009 | Australië, Canberra
Het is weer tijd voor een leuk verhaaltje uit Australie! Ik heb in de afgelopen week weer genoeg beleefd...
Vorige week donderdag zijn Leon en ik in Canberra aangekomen. We hebben zijn vriend uit Nederland, Lucien, ontmoet en besloten om met zn 3en verder te reizen de komende 2 maanden. Leon en ik zijn op zoek gegaan naar een auto en we hadden afgelopen maandag 2 afspraken met een belgisch koppel en een Nederlandse jongen. Uiteindelijk hebben we besloten om de auto van de Nederlandse jongen te kopen, omdat die veel goedkoper was.
We hebben net alle kampeerspullen gekocht, dus we zijn er helemaal klaar voor! De auto is trouwens een Ford Falcon Futura uit '97.
Natuurlijk hebben we ook leuke culture dingen gedaan, zoals het parlementshouse en de Australian Memorial en alle winkelcentra in Canberra (en dat zijn me er een hoop! Echt het walhalla voor veel)
Maar jullie willen waarschijnlijk de leuke, spannende en bijzondere verhalen horen?!
Hier is zo'n typisch Carlijn (en ook voor Leon) verhaal...
Het begon allemaal woensdag toen we de auto gingen ophalen in Goulburn...
Om 4uur kwam Tim (de nl jongen) aanzetten en gingen we naar een RTA om de auto op MIJN naam te zetten (echt vet, mn eerste auto:))
Maar het RTA begon moeilijk te doen, want ze wilden een adres waar wij wonen. Maar ja, wij wonen nergens dus dat werd lastig. Het adres mocht ook een hostel zijn, maar dan moest je een bonnetje daarvan hebben met mijn naam erop. Dat hadden we natuurlijk ook niet. Toen had Tim het geniale idee om naar een hotel te gaan in Goulburn en daar een bonnetje te halen van dat we daar geslapen hebben. De mensen van het hotel snapten het eerst niet, maar uiteindelijk gingen ze akkoord en maakten een bon met mijn naam erop. Het nadeel was wel dat we 50dollar moesten betalen. Ondertussen was het half5 geweest en het RTA ging om 5uur dicht en Tim moest om 5uur zn trein hebben en we moesten ook nog naar een internetcafe om het geld over te maken!
Wij weer terug crossen naar het RTA en het bonnetje laten zien of het zo goed was. Na veel geslijm vonden ze het goed en konden we alle formulieren invullen en de auto staat na nog eens 111dollar belasting te betalen op mijn naam!
Tim hebben we PRECIES op tijd de trein ingeduwd en wij zijn terug gaan rijden naar Goulburn. Ik ging rijden en ik keek even op de tankmeter en ik zag dat die al bijna in t rood was. Maar ik dacht dat we onderweg wel een benzinestation tegen zouden komen... NIET DUS!
Op een gegeven moment was de tank echt bijna leeg en zijn we afgeslagen bij een dorpje. Daar zagen we een tankstation die niet meer in werking was, maar waar wel een noodnummer opstond. Nou ik die dus maar bellen, want verder rijden konden we niet. De man die ik belde kwam naar ons toe en toen bleek dat we hem kende. We hadden hem eerder die dag ontmoet in Goulburn toen we vroegen waar een internetcafe was.
Hij had gelukkig noodbenzine staan waar we wel 30dollar voor moesten betalen.
We hebben de man hartelijk bedankt en onze les geleerd! Heb ALTIJD benzine liggen in je auto!
De weg van Goulburn naar Canberra was erg mooi en ik heb zin in onze reis die zondag gaat beginnen.
We gaan met zn 3en naar Cairns rijden in ongeveer 3weken.
Foto's heb ik helaas nog niet, want het internet bij het hostel ligt eruit en het uploaden duurt erg lang.
Hopelijk de volgende keer!
Ik mis jullie allemaal heel erg en een fijne sinterklaas alvast!
Nu gaan we een camping zoeken om vannnacht te gaan slapen...
Adios!xxx
26 November 2009 - 12:55
Opa En Oma:
Hoi Carlijn ,
Fijn om weer wat van je te horen.
Spannend allemaal hoor.
Zul je goed voorzichtig zijn kind?
Hier alles goed,erg slecht weer met regen en storm.Hebben dus rustig de tijd voor de sinterklaas gedichten
Nog anderhalve week dan is het zoo ver We zullen je missen.
Heel veel liefs van
Opa en Oma -
26 November 2009 - 15:18
Chantal, Sam& Anna:
He Carlijn, leuk om alles te lezen wat je zoal doet daar! En dat je nu al je eerste auto hebt gekocht! Ik heb daar toch wat langer over gedaan (k was een jaartje of 33)! He en die Leon wat is dat voor gast??? hahaha...nou hier alles goed; zoals je opa en oma al melddden het waait ontzettend hier echt niet normaal. Wij maken ons iid op voor Sinterklaas. Anna speelde vandaag een pietje op school en Samuel vindt het ook nog steeds erg spannend..ik heb voor de verandering ook een verlanglijstje gemaakt..geniet ze daar en we kijken uit naar spannende verhalen->dus blijven schrijven..liefs!! chantal, Sam en Anna (Ruben zit in Keulen op bezoek bij FC Keulen) -
26 November 2009 - 20:13
Marinka:
Heee Carlijn,
Leuk om wat van je te lezen! Heeel veel plezier daar, geniet ervan en tot je volgende verhaal;)
Liefsxx -
26 November 2009 - 20:16
Manon:
Carlijntje superleuk om je verhalen te lezen! Ik ben blij dat je het naar je zin hebt.. Ik ben wel jaloers, je eigen auto! :O Heerlijk! :) Geniet van alles!
Liefss -
26 November 2009 - 21:43
Oom Reinder:
Hoi Carlinos!!
Ik vroeg me bij je vorige bericht al af of je lijstje "de eerste keer..." wel compleet was. Volgens mij toen al niet, maar nu kun je er zeker weer een aantal "first-times" aan toevoegen.
Uiteraard voel ik me verplicht je te wijzen op de gevaren en de beren op de weg: Schat, rijd alstublieft voorzichtig, houd goed rechts en meer van die nuttige adviezen.
Heb vooral veel plezier, maar volgens mij kan de halve wereld wat dat betreft van jou nog een hoop leren.
Doorgaan zo!!!
groet!
26 November 2009 - 22:19
Gwenda:
hee kolk!
leuk verhaaltje weer hoor! vond je t niet wennen om aan de aussie kant te rijden? ik ging laatst weer voor t eerst hier rijden en ja hoor.. natuurlijk heerlijk aan de linkerkant van de weg..!
nja heel veel plezier nog en geniet van alles onderweg ;) en oja, alhoewel ik niet in town of 1770 ben geweest, schijnt t wel heel leuk te zijn, missch kan je dr ff stoppen ;)
xxx
ps. oja, hoe kom je aan die weersvoorspelling? die heb ik nooit gezien! zeker nieuw ofzo... :P -
27 November 2009 - 08:16
Irma Legters:
Hallo Carlijn,
Wij gaan ook jouw weblog maar volgen, want dan blijven we een beetje bij! Die van Leon schiet niet erg op! Leuk al jullie avonturen, maar doe samen voorzichtig: en by the way: die Leon is een prima gast hoor haha.
groetjes ook aan Leon en Lucien
Irma (moeder Leon) -
27 November 2009 - 09:51
Mama Anneke:
Dag lieve trotse eigenaar van je 1e auto. Heb weer genoten van je verhaal. Het is zo Carlijn, never a dull moment!!! Heb je auto even gegoogled, wat een joekel, daar past mijn gebakje wel 2x in. Zal niet zeggen dat jullie voorzichtig moeten doen, dat hebben anderen al geschreven las ik. En na gister hebben jullie weer wat geleerd. Als oom agent met zwaailichten en seinsignalen achter je rijdt moet je stoppen en gewoon in de auto blijven wachten tot hij bij je komt. Ben je al een beetje bijgekomen van de schrik ? Dikke kus